+31 (0)6 46 15 81 20 [email protected]
Clean Language Event 26th - 28th September 2024

Jaarlijkse Clean Language Event

In september bieden we op drie opeenvolgende dagen op drie verschillende manieren jou de gelegenheid om je kennis en kunde verder te verdiepen als het gaat om Clean Language. Deze dagen zijn tevens een goede gelegenheid om oude bekenden en nog onbekenden met gelijke interesse te ontmoeten!

Hieronder een korte omschrijving van wat er per dag gebeurt tijdens het Event.

Masterclass – Keuzemomenten

Donderdag 26 September

gegeven door Penny Tompkins, Caitlin Walker, en James Lawley

“And what happens just before we run that old pattern? Discovering choice points and how to create new ways of being response-able.”

Het thema voor deze workshop is choice points; “keuzemomenten”. De masterclass zal in het Engels gehouden worden.

We hebben allemaal onze ongewenste gewoontes; op de automatische piloot reageren, onszelf betrappen op de gebruikelijke gedachten, gevoelens en gedragingen.

En, of we het nu wel of niet bewust zijn, er zijn momenten in elk patroon waarop we een andere keuze kunnen maken. We kunnen het gebruikelijke patroon of gedrag volgen of we kunnen kiezen om anders te reageren (response-able).

Als we deze keuzemomenten (choice points) ontdekken, kunnen we de tijd vertragen (m.b.v. Clean Language) en leren we hoe we toegang kunnen krijgen tot onze mogelijkheden om op dát moment een alternatief pad te volgen, zowel in gedrag als neurologisch.

In deze masterclass leer je om deze choice-points te ontdekken in patronen, en hoe we onszelf en onze cliënten kunnen beïnvloeden om meer keuzemogelijkheden te hebben om te reageren en om te handelen op een meer bewuste en bekrachtigende manier.

Some pictures of Clean Language Event 2023

Conferentie – Patronen

Vrijdag 27 September

Net als de vorige twee conferenties hebben we een thema aan de dag gekoppeld. Patronen zijn een belangrijk aspect in ons dagelijks leven. Patronen in ons denken, spreken en handelen. En patronen spelen een belangrijke rol in hoe we Clean Language toepassen, kortom er is volop te ontdekken!

De conferentie start om 10:00 uur, de deuren gaan open om 9:30 uur. We zullen de dag “eindigen” om ongeveer 17:00 uur, met een borrel zoals gebruikelijk tot 18:00 uur!
Nou ja, niet echt eindigen…

Nieuw: Een optioneel avondprogramma

Benut de tijd op de vrijdag avond om samen met ons te genieten van een diner, gevolgd door een avondprogramma wat we samen zullen co-creëren. Denk hierbij aan verhalen vertellen, bord- of kaartspellen, muziek maken/jam sessie, goede gesprekken, brainstormen. Wellicht heb je nog andere ideeën die je wilt voorstellen?

Keynote – Patterns on Identity Level (Patronen op identiteitsniveau)

Deze keynote zal gegeven worden door Okke Gerritsen. Klik op een afbeelding rechts voor meer informatie over de keynote.

Sessie sprekers

Net zoals vorig jaar zullen we twee tracks hebben met telkens twee sessies die parallel plaats vinden. De ene track zal sessie in het Nederlands hebben en de andere track sessies in het Engels.

Click for more information; Keynote "Patterns on Identity Level" by Okke Gerritsen

Conferentie programma

Dit is het programma van de dag:

  • Ontvangst en dag opening
  • Keynote door Okke Gerritsen.
  • Sessie ronde 1
  • Lunch
  • Sessie ronde 2
  • Sessie ronde 3
  • Debrief & Afsluiting
  • Borrel & Netwerken

De Engelse track heeft de volgende 3 sessies. Klik op een afbeelding om meer te weten te komen over elke sessie.

Click for more information; conference speaker Annemiek van Helsdingen: Neuroscience of Change & Embodied Metaphors: How can behavioural patterns be replaced effectively?
Click for more information; conference speakers James Lawley & Penny Tompkins: PRO for Life
Click for more information; Conference Speakers - Dr Caitlin Walker - Neuroscience of Change & Embodied Metaphors

De Nederlandse track heeft de volgende 3 sessies. Klik op een van de onderstaande afbeeldingen om meer te lezen over elke sessie.

Click for more information; conference speakers Kirste den Hollander and Rita Bouwens: Flaws in the fabric of our thinking – Clean helps to unravel
Click for more information; Conference Speakers - Jacqueline Doomen and Michael Oskam
Click for more information; conference speakers Wendy Nieuwland and Maaike Nooitgedagt: Patterns in Liminality
Pictures of Clean Language Event 2023

Open Space – Experimenteren & Ervaren

Zaterdag 28 September

Het Open Space concept is vorig jaar met succes geïntroduceerd en brengen we ook dit jaar terug naar CLE. Dat betekent een volle dag met interessante sessies en mogelijk wat FOMO (Fear Of Missing Out). Op deze dag kan jij jouw eigen sessie voorstellen en vormgeven. Andere deelnemers kunnen dan naar jouw sessie komen. Als jij een thema of vraag hebt voor een sessie kan je die voorstellen. We kijken dan samen met de groep of er iemand is, die hierover een sessie wil faciliteren. Wil je een sessie faciliteren? Je hoeft dit niet alleen te doen, vraag een mededeelnemer om dit samen te doen.

We zullen de dag en het event afsluiten met de gebruikelijke borrel en de gelegenheid tot netwerkwerken!

Praktische informatie

Snel beslissers en bundels:

Voor de mensen die nu al weten dat ze willen komen en besluiten om als eersten kaarten te kopen hebben we een snel-beslissers-korting. Deze korting geldt voor een bepaald aantal kaarten en op = op! Scroll naar beneden om te zien welke kaarten nog beschikbaar zijn.
Voor degenen die alle dagen willen komen, hebben we een beperkt aantal All-In Tickets.

Locatie:

Net als in 2022 hebben we gekozen voor De Lunterse Boer. Deze locatie is prachtig gelegen in de bossen en biedt de ruimte en mogelijkheden die bij CLE passen. Er zijn hotelkamers beschikbaar. De Lunterse Boer beschikt over hotelkamers. Indien je een of meer nachten wilt verblijven bij De Lunterse Boer neem dan contact met hen op om te kijken wat er nog beschikbaar is en eventueel te reserveren.
Telefoon: +31 318 48 36 57
Adres: Boslaan 87, 6741 KD Lunteren
Website: www.lunterseboer.nl

Route:

De mooi gelegen en rustige plek van de Lunterse Boer betekent dat deze met het OV lastiger te bereiken is. Daarom vragen we jullie om samen te kijken naar carpool oplossingen. Samen rekening houden met het milieu en er zijn voor elkaar. Voor het plannen van je reis naar de Lunterse Boer adviseren we je google maps te gebruiken en mocht je specifieke wensen of vragen hebben neem contact met ons op!

Lunch & Dieetwensen:

Gedurende de dag zal er koffie, thee, water en iets lekkers zijn. Elke dag is er een lunch buffet inbegrepen.
Mocht je specifieke dieetwensen hebben vermeld dit dan in het formulier bij de aanschaf van je kaarten. Als je voor meerdere mensen kaarten koopt, geef dan duidelijk aan voor wie deze dieetwensen van belang zijn.

Tijden:

Elke dag zullen we jou vanaf 09:30 begroeten met koffie & thee en natuurlijk de mogelijkheid om je naam badge te maken!
Houd rekening met een eind tijd van ongeveer 18:00 uur, maar op vrijdag zien we natuurlijk de meesten van jullie ook nog nà dat tijdstip i.v.m. het avondprogramma!

Kaarten:

Gebruikt a.u.b. het formulier hieronder of bezoek onze Ticket Tailor shop.