+31 (0)6 46 15 81 20 [email protected]

Clean Herfst 2022

Vanaf 10 oktober zullen wij Clean Herfst 2022 organiseren, negen dagen aan Clean Language georiënteerde workshops en events op locatie. Penny Tompkins, James Lawley en Caitlin Walker zullen naar Nederland komen deze events te (mede-) faciliteren. Ze zullen verschillende workshops aanbieden in een uiteenlopende thema’s en methodieken en ze zullen spreken op een conferentie dag; zaterdag 15 oktober.

Op deze pagina vindt u informatie over het Clean Language Event – Verbinding en alle workshops ook op de dagen voor en na het Event.

Wanneer je leiding geeft op je best, dan ben jij zoiets als wat?

Hoe onze persoonlijke metaforen onze leiderschapsstijl beïnvloeden

Dr. Caitlin Walker zal Clean Herfst 2022 starten met “Leadership Monday”. Tijdens onze jonge jaren maken we verschillende leiders mee. Deze komen voor in de vorm van familieleden, kinderen uit de buurt, we ontmoeten een briljante leraar of een inspirerende spreker, grote leiders op scholen en universiteiten hebben een impact op het denken en de vaardigheden van heel veel jonge mensen. Op de werkplek kan een leider een inspiratie bron zijn voor geweldige prestaties of ze kunnen de omstandigheden scheppen voor het tegenovergestelde.

In deze workshop zullen we jouw persoonlijke ervaringen met leiderschap ontdekken en de kwaliteiten van leiders die jij hebt meegemaakt in jouw leven. We onderzoeken jouw persoonlijke ervaringen en kijken of er misschien een meer generiek model aan ten grondslag ligt. We bekijken jouw eigen kwaliteiten en waar deze van nature in lijn liggen met de leiderschapsstijl die jij zou willen toepassen. We onderzoeken ook waar je wellicht als leider anders bent dan je zou willen. Sommige van ons zijn niet op ons best in een leiderschapsrol.

We kijken niet alleen naar onze persoonlijke ervaringen maar ook naar de vooroordelen die we hebben omtrent leiderschap; wie er wel of niet een leiderschapspositie mag hebben en welke verhalen en mythen er telkens opnieuw verkondigd worden waardoor er (sociale) verwachtingspatronen geschapen worden die bepaalde mensen juist wel of niet voorselecteren voor een leiderschapsrol of positie.

Caitlin heeft veel ervaring op het gebied van werken met mensen in een leiderschapsrol of positie zowel binnen het bedrijfsleven, het onderwijs en het sociale/verenigingsleven. Hoewel ze meestal ingevlogen wordt als de dingen niet zo goed gaan, heeft ze gelukkig ook ruime ervaring met leiders die hun werk zeer goed doen. Ze gebruikt clean questions om de natuurlijke patronen en modellen van deze leiders te ontdekken; hun metaforen voor henzelf op hen best en slechts, waarmee er een veerkrachtig model ontwikkeld wordt wat hen kan ondersteunen in hun toekomstige werk. Deze metaforische modellen helpen hen in contact te komen met hun eigen waarden en principes, ook bij het helder uitdragen van deze waarden naar de mensen om hen heen. Deze workshop biedt een uitgelezen kans voor leiders met verschillende achtergronden om bij elkaar te komen voor een ‘deep dive’ in wat het voor jou betekent om leiding te geven. We onderzoeken wat we van elkaar kunnen leren en hoe we dit op een creatieve manier kunnen vertalen naar de eigen context.

Deze workshop is voor mensen die in een (senior) leiderschapspositie werkzaam zijn.

  • De kosten voor deze workshop op locatie zijn € 1.210,00 (inclusief 21% BTW) per persoon.
  • De voertaal voor deze worksop is Engels en er is geen professionele tolk aanwezig.
  • Datum: Maandag 10 oktober 2022
  • Tijden: 09.00 uur – 17.00 uur
  • Locatie: Kasteel Spelderholt in Beekbergen​
  • Reserveer uw plek